2010-01-31 14:18:12• hírek • Szatmár.ro

Tarolt a 10-es iskola

A szatmárnémeti 10-es Számú  Általános Iskola kisdiákjai végeztek a népszerű Mesevetélkedő megyei döntőjének első három helyén.

Szombaton bonyolították le a II.-IV. osztályos diákok számára meghirdetett Mesevetélkedő megyei szakaszát, a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola tornatermében.

A verseny szervezői, Leiti Mónika és Román Melinda tanítónők lapunknak elmondták, hogy a megyei szakaszon a 30 négytagú csapat tagjainak ezúttal is négy népmeséből kellett felkészülniük, és az ezekhez kapcsolódó tíz feladatlapot kellett kitölteniük a verseny folyamán.

A diákok feladatlapjait nyolctagú  zsűri értékelte: Miclăuş Judit tanfelügyelő, Gyökös Ferenc, a Mircea Eliade Általános Iskola aligazgatója, Tompos-Urbán Klára, Sárosi Melinda, Csiszár Éva, Kallós Enikő, Fülöp Andrea és Váradi Magda tanítónők.

A feladatlapok kiértékelését követően a 10-es Számú Általános Iskola csapatai végeztek az élen. Az első helyezett a „Sasok" csapata lett -  Baranyai István, Bene Zoltán, Gnandt Martin, Mészáros Cynthia -, a második helyen pedig a „Zsaruk" - Bodnár Henriette, Botorcu Bettina, Nagy Róbert, Szénás Ákos - végeztek. Reich Annamária diákjai képviselhetik egyben megyénket a márciusi nagyváradi országos döntőn is.

A dobogó harmadik fokára szintén a 10-es iskola diákjai, a „Pumák" - Fülep Ábel, Havas Mátyás, Köves Fanni és Blaga Erik - állhattak fel.



Szombaton bonyolították le a II.-IV. osztályos diákok számára meghirdetett Mesevetélkedő megyei szakaszát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: